Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
31.03.2022
19:35
Odlagališče NSRAO v Vrbini, Grafika: ARAO
Grafika: ARAO
Kakšen dan za spremljevalce dogajanja v energetiki. Menjava na vrhu GEN energiji, krški svetniki naslednji teden na 2. izredni seji na temo ARAO, popoldne pa preobrat na projektu "Odlagališče NSRAO".

Preobrat pri zavrnitvi ponudbe za izgradnjo odlagališča

KRŠKO V četrtek smo razkrili, da se je tedaj še kot vršilec dolžnosti direktorja Agencije za radioaktivne odpadke Sandi Viršek podpisal pod odločitev za zavrnitev ponudbe konzorcija Riko, Kolektor CPG in CPG Novo mesto in da so njihovo ponudbo označili kot nedopustno z obrazložitvijo, "da na podlagi ugotovljenega ter skladno z 29. točko prvega odstavka 2. člena ZJN-3 ponudnik ni predložil dopustne ponudbe, zato ga je naročnik na podlagi 89. člena ZJN3 izločil iz predmetnega postopka oddaje javnega naročila." Ponudba je presegala naročnikova zagotovljena sredstva.

ARAO, razveljavitev odločitve

Postopek vračajo v fazo preveritve ponudbe

V sredinem popoldnevu pa preobrat. Nova vršilka dolžnosti direktorice Agencije za radioaktivne odpadke Petra Grajžl se je podpisala pod dokument, s katerim so omenjeno odločitev - staro dober teden dni - razveljavili. "V postopku oddaje javnega naročila se razveljavi Popravek odločitve o izidu javnega naročila, št. S001/2021, objavljena na Portalu javnih naročil, pod št. objave JN000609/2021 dne 24.3.2022," pravijo v objavljenem dokumentu.

Obrazložitev

In obrazložitev za to? Citiramo, "naročnik v obdobju mirovanja na podlagi določila šestega odstavka 90. člena ZJN-3 sprejema odločitev o razveljavitvi popravka odločitve o izidu javnega naročila, objavljenem na Portalu javnih naročil pod št. objave JN 000609/2021 dne 24.3.2022 ter postopek oddaje javnega naročila vrača v fazo preveritve ponudbe."

Krški svetniki zahtevajo izredno sejo

Krški občinski svetniki bodo v torek, 5. aprila, znova sedli v svetniške klopi. Če je bila 1. izredna seja pred dobrima dvema tednoma v znamenju kadrovskih dogajanj v GEN energiji in z njo povezanim vprašanjem jedrske varnosti, bo tokratna seja v znamenju dogajanja z gradnjo odlagališča nizko in srednje radioaktivnimi odpadki v Vrbini.

Tema? (Ne)izgradnja odlagališča NSRAO

Ob prvopodpisani občinski svetnici Tajani Dvoršek so se pod zahtevo za sklic 2. izredne seje Občinskega sveta Mestne občine Krško podpisali še Aleš Zajc (SMC), Dušan Šiško (SNS), Matjaž Gomilšek (SDS), Aljoša Preskar (NSi), Dušan Dornik (SMC), Boštjan Pirc (SLS), Robert Kostevc (SMC) in Kristina Ogorevc Račič (SLS).

agencija za radioaktivne odpadke
krško
energetika

Pridružite se nam