Skip to main content
Petek, 12. april 2024
13.03.2024
09:12
Energetsko dovoljenje za JEK2
Grafika: arhiv ePosavje
V Slovenski ljudski stranki pozdravljajo enotnost politike ob vložitvi predloga za razpis posvetovalnega referenduma o Jeku 2.

V Slovenski ljudski stranki pozdravljajo odločitev poslanskih skupin Svobode, SDS-a, SD-ja in NSi-ja, ki so se skupaj zavzele, da se izvede posvetovalni referendum o izvedbi projekta drugega bloka krške jedrske elektrarne (JEK 2).
 
"Verjamemo, da smo k enotni odločitvi politike ključno pripomogli tudi v Slovenski ljudski stranki, in sicer s peticijo elektrikazavse.si, s katero smo opozorili, da se mora volja državljanov o naklonjenosti jedrski energiji preveriti cim prej na posvetovalnem referendumu".
 
Kljub enotnosti politike pa v stranki še vedno vztrajamo na stališču, da je bolj smotrno izvesti posvetovalni referendum hkrati z volitvami v Evropski parlament in ne šele v drugi polovici letošnjega novembra. Temu pritrjuje tudi več tisoč podpisnikov peticije in mnenja nekaterih vidnih gospodarstvenikov.
 
Ob tej priložnosti se podpisnikom peticije zahvaljujemo za izkazano podporo ter pozivamo vse državljanke in državljane, naj svojo voljo jasno izrazijo na referendumu.

Vir: SLS

jek2
nuklearna elektrarna krško
referendum

Pridružite se nam

Novice iz Posavja