Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
06.04.2023
08:28
Foto: Evrosad
Evrosadova viljamovka Zima je na prestižnem mednarodnem tekmovanju IWSC dobila srebrno medaljo.

Evrosadova viljamovka v Londonu prejela srebrno medaljo

KRŠKO Evrosadova viljamovka ZIMA je na prestižnem mednarodnem tekmovanju IWSC v Londonu prejela srebrno medaljo. Po zlati medalji leta 2019, ko je prejela 95 točk, je na letošnjem tekmovanju, ki velja za oskarje med alkoholnimi pijačami prejela 93 točk in s tem srebrno medaljo. IWSC je tekmovanje, kjer ocenjujejo vina in žgane pijače, ustanovljeno leta 1969. Nagrade podeljujejo vsako leto v Londonu. Na letošnje tekmovanje v kategorijah žganih pijač so se prijavili pridelovalci pijač iz 98 držav sveta, nagrade pa veljajo za najbolj prestižne v alkoholni industriji.

Pripravljena je po 50 let starem receptu

"Velik del uspeha Zime lahko gotovo pripišemo postopku njene predelave. Pripravljena je po klasičnem, 50 let starem receptu. Surovine so skrbno izbrane, brez dodanih arom, barvil ali okusov. Za Zimo uporabljajo le najboljše hruške iz nasadov, ki so na lokaciji, kjer se je 1952 začelo sodobno sadjarstvo v Posavju," so zapisali v družbi Evrosad. "Visoka ocena na prestižnem tekmovanju potrjuje kvaliteto naše viljamovke. Nagrajena Zima je letnik 2022. Za slovenski trg je nagrajena serija z novo etiketo, ki je v slovenskem jeziku," je povedal direktor Evrosada Boštjan Kozole.

Posavska narava, slovenska žganjekuha in bogata sadjarska dediščina

Hruške so ročno obrane, skrbno uležane in kuhane v majhnih serijah, kar viljamovko bogati z unikatnim okusom. Kot dodajajo, "unikaten značaj Zime izvira iz spoštovanja posavske narave, tradicionalne slovenske žganjekuhe in bogate sadjarske dediščine."

krško
sadjarstvo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja