Skip to main content
V Posavju 13.5° C Četrtek, 23. marec 2023
02.03.2023
19:41
GEN energija v letu 2020
Foto: arhiv ePosavje
Iz družbe GEN energija so sporočili, da so vrnili še zadnji obrok premostitvenega kredita s poroštvom države.

Vrnili zadnji obrok kratkoročnih kreditov s poroštvom države

KRŠKO Družba GEN energija je v četrtek vrnila še zadnji, 10 milijonov evrov vreden obrok kratkoročnih kreditov, ki so so jih pridobili novembra 2022 v skupni višini 100 milijonov evrov in so bili z zavarovanim z državnim poroštvom.

In zakaj so bili namenjeni?

Kot pravijo, so bili krediti namenjeni izključno premoščanju likvidnostnih obremenitev, povezanih z nakupi nadomestne električne energije v času remonta Nuklearne elektrarne Krško. "Zavarovani so bili z državnim poroštvom (po Zakonu o poroštvu Republike Slovenije za obveznosti iz naslova kreditov, najetih za zagotavljanje likvidnosti na organiziranih trgih električne energije ter emisijskih kuponov in obveznosti iz nakupa dodatnih količin zemeljskega plina izven trga Evropske Unije – ZPKEEKP)," dodajajo.

Družbe v skupini so "v odlični kondiciji"

Ob tem vse dejavnosti v Skupini GEN potekajo uspešno in družbe poslujejo stabilno. "Po uspešno izvedenem remontu so NEK, vse hidroelektrarne družb HESS in SEL ter plinska termoelektrarna TEB v odlični kondiciji in s stabilnim, zanesljivim obratovanjem predstavljajo trden temelj za uspešno poslovanje celotne skupine. Prav tako zanesljivo in nemoteno potekajo vse dobave energentov pod okriljem družbe GEN-I," so še zapisali.

gen energija
energetika
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja