Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
06.10.2022
10:51
Foto: Nik Pribožič
V sredo so na Regionalni razvojni agenciji Posavje s projektnimi partnerji na sestanku pregledali načrt izvedbe aktivnosti projekta Karierni center Posavja.

Karierni center Posavja

KRŠKO Kot pravijo na Regionalni razvojni agenciji Posavje, je projekt Vzpostavitev inovativnega podpornega okolja „Karierni center Posavje“ v regiji Posavje dvoletni projekt, ki se financira iz sredstev Norveškega finančnega mehanizma 2014 – 2021 in sredstev pripadajoče slovenske udeležbe v višini 499.997,20 evrov, v sklopu Javnega razpisa za sofinanciranje projektov v okviru programa Izobraževanje – krepitev človeških virov.

Projektno partnerstvo

V projektnem partnerstvu je vodilni partner RRA Posavje, sodelujejo pa tudi Mestna občina Krško, Mladinski center Krško, Ljudska univerza Krško, Območna obrtno – podjetniška zbornica Krško in norveški partner socialno podjetje Collective Innovation iz Osla. Na projektnem sestanku so s projektnimi partnerji pregledali načrt izvajanja aktivnosti v sklopu projekta Karierni center Posavje.

O projektu

Prvi delovni sklop projekta je tako namenjen načrtovanju in vzpostavitvi podpornega okolja, ki bo zasnovano na podlagi raziskovanja potreb delodajalcev in stanja na trgu dela v regiji. V prvem delu projekta bodo izmenjali dobre prakse z norveškim partnerjem ter določili vsebine in inovativne pristope centra na podlagi izvedenih raziskav ter namenili povezovanju z organizacijami v podporno mrežo.

Uredili bodo podstrešje Mencingerjeve hiše

"V okviru projekta bo Mestna občina Krško za namen Kariernega centra Posavje uredila podstrešje Mencingerjeve hiše, kjer se nahaja RRA Posavje. Obnovljen in sodobno opremljen prostor bo namenjen izvajanju projektnih aktivnosti, delavnic, izobraževanj in usposabljanj za mladinske svetovalce in mlade za izboljšanje zaposlitvenih potencialov mladih v regiji Posavje," dodajajo na RRA Posavje.

Usmerjanje mladih iz izobraževanja na trg del

Direktorica RRA Posavje Nataša Šerbec je poudarila, da je namen in cilj projekta vzpostavitev kariernega centra v Posavju, ki bo na eni strani pomagal usmerjati mlade skozi prehod iz izobraževanja na trg dela, na drugi strani pa izobraževal mladinske delavce za prenos pravega znanja. Karierni center Posavja bo delodajalcem nudil podporo za inovativno iskanje ustreznih kadrov že v času njihovega izobraževanja.

rra posavje
posavje
karierni center posavja

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja