Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
24.11.2023
08:34
Foto: ePosavje.com
Poslanci in poslanke so na seji v Državnem zboru potrdili predlog stranke Gibanje Svoboda o prenovi ceste med Krškim in Zdolami.

V Državnem zboru potrdili

Poslanci in poslanke so na seji v Državnem zboru potrdili predlog stranke Gibanje Svoboda o prenovi ceste med Krškim in Zdolami. Poslanka Državnega zbora Tamara Vonta iz stranke Gibanje Svoboda, ter člani in članice Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Krško so izrazili zadovoljstvo ob parlamentarni naklonjenosti celovite obnove, ki je močno dotrajana.

"Zavedamo se, da je cesta v izjemno slabem stanju in da na obnovo čakamo že desetletja. Kljub temu, da po cesti teče promet, vključno s šolskimi avtobusi, posluha in odziva na potrebo po obnovi ni bilo, do sedaj, za kar smo še posebej hvaležni Vladi RS in poslancem Državnega zbora, predvsem poslanki Tamari Vonta. Hvala za njihovo podporo in prizadevanja, saj so kljub enormnim stroškom državnega proračuna za sanacijo po poplavah našli potrebna sredstva za obnovo," so zapisali v Lokalnem obdoru stranke Gibanje Svoboda.

Po omenjeni cesti se vsakodnevno vozi veliko število ljudi, ki potujejo v službo, v šole se vozijo tudi otroci "in ta cesta, posebno tisti del, ki je najbolj problematičen, je res nevarna," je dodala Tamara Vonta.

"Seveda razumem, da so te res katastrofalne poplave vzele veliko pozornosti in denarja, ter da gre za dobesedno epske razsežnosti katastrofe. A vendarle je treba tudi pri drugih projekti, ki niso posledica te grozne katastrofe, najti sredstva, da se res najbolj problematične reči rešujejo. In jaz sem res prav iskreno vesela, da je to uspelo stranki Gibanje Svoboda, katerega članica sem v Državnem zobru tudi sama, in to članica iz Krškega. To me osebno res zelo veseli," je povedala Vonta.

Obnova bo izboljšala prometno varnost in razvoj regije

Ta projekt bo bistveno izboljšal varnost in dostopnost za lokalno skupnost, ter znatno prispeval k boljši kakovosti življenja in razvoju regije. V naslednjem proračunskem letu bodo za obnovo ceste tako namenili nekaj čez 5 milijonov evrov.

ceste
mestna občina Krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja