Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
30.04.2023
08:56
Drnovo, cestninska postaja
Foto: ePosavje.com
Na Družbi za avtoceste Republike Slovenije so objavili, kdo bo prenovil cestninski center Krško, v sklopu katerega bodo na območju Drnovega izgradili tudi nov objekt. To so razkrili ...

Prenova cestninskega centra Krško

KRŠKO Objekti cestninskih postaj so služili kot upravne stavbe cestninskih postaj, po preoblikovanju načina cestninjenja in uporabe digitalnih vinjet pa so prišli v uporabo in upravljanje služb za cestninski nadzor. S prehodom objektov v uporabo cestninskih nadzornikov, bodo te centre prilagodili potrebam službe. In ena takšnih prenov čaka tudi cestninski center Krško na izvozu iz avtoceste Ljubljana - Drnovo.

Obnova, dograditev in energetska sanacija

Cestinski objekt na Drnovem bodo v celoti obnovili ter energetsko prenovili objekt, v katerem domuje služba za cestninski nadzor ter ostali uslužbenci cestne baze. Ob tem bodo na jugovzhodnem delu poslopja le-tega dogradili. V dokumentaciji pišejo, "da se zaradi novih delovnih nalog uporabnikov objekta funkcionalnost in oprema prostorov prilagodi novim zahtevam, predvidi se zamenjavo elektro in strojnih inštalacij ter ureditev okolice objekta."

Znano, kdo bo prenavljal

Na javni poziv za zbiranje ponudb so prejeli tri ponudbe. In na Družbi za avtoceste Republike Slovenije so v sredo objavili, da so ponudbo (1.930.795,98 evrov brez DDV) J.V. CRGP in ALU Prem d.o.o, obe družbi sta iz Kamnika, zavrnili z obrazložitvijo, da eno od dokazil ni ustrezno. Na poziv za dopolnitev se ponudnik ni odzval, zato so ponudbo označili kot nedopustno. Nato so na DARS-u pregledali drugouvrščeno ponudbo družbe Kostak (1.945.365,58 evrov brez DDV), po dopolnitvi dokazil so ugotovili, da je ponudba dopustna in da lahko oddajo javno naročijo omenjeni ponudbi in ponudniku.

krško
avtocesta

Pridružite se nam

Novice iz Posavja