Skip to main content
Torek, 28. november 2023
31.07.2023
08:14
Od petka do ponedeljka so na Regijskem centru za obveščanje Brežice zabeležili požar, nesrečo in nedeljsko neurje.

Od petka do ponedeljka

Požar v Brežicah

V petek ob 19.52 je v Ulici kozjanskih borcev v Brežicah zagorel zapuščeni objekt, gasilci prostovoljnega gasilskega društva Brežice in Brežice okolica so na požarišču gasilci tudi v soboto ob 10.35. Gasilci so  požar pogasili in sanirali pogorišče.

Nesreča pri Pijavicah

Ob 15.14 sta v kraju Pijavice v občini Sevnica trčili osebni vozili. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili poškodovance iz vozila, nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Sevnica pri oskrbi poškodovancev, odklopili akumulatorje na vozilih, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč policiji in vlečni službi. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovane osebe prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Nedeljsko neurje

V nedejo ob 6.10 je Posavje zajelo neurje. Na ceste se je podrlo več dreves, katera so odstranili delavci cestnega in komunalnega podjetja. Močan veter je razkril več streh na stanovanjskih in gospodarskih objektih, posredovali so gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Videm ob Savi, Krško, Tržišče, Prekopa, Smednik in Poklicne gasilske enote Krško.

NMP Krško, rešilec 112

Prejšnji teden 51 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili 51 izrednih dogodkov, od tega 11 v občini Krško, pet v občini Brežice in 21 v občini Sevnica in 14 v občini Kostanjevica na Krki. 

41 nujnih klicev

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so  od petka do ponedeljka posredovali 41 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali dve naročili za odvoz poginule živali.

pge krško
krško
sevnica
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja