Skip to main content
V Posavju 28.8° C Četrtek, 18. avgust 2022
04.06.2019
15:37
Grafika: PISO
Policisti na Obrežju so v dveh tovornjakih odkrili 11 tujcev, policisti v Dobovi v in pod vlakom dva tujca. Po končanih postopkih so vse vrnili na Hrvaško.

13 tujcev v tovornjakih in pod vlakom

V dveh tovornjakih skritih 11 Afganistancev

V petek je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila makedonskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so našli sedem državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Prav tako v tovornem vozilu makedonskih registrskih oznak so v ponedeljek v tovornem delu našli štiri državljane Afganistana.

Na vlaku iz Madžarske Pakistanec, na vlaku iz Strbija Sirijec

Policisti Postaje mejne policije Dobova pa so v vagonu tovornega vlaka našli državljana Palestine, ki se je skušal izogniti mejni kontroli. Na vlaku, ki je iz Madžarske vozil žito, so izsledili državljana Pakistana, ki se je prav tako skušal izogniti mejni kontroli.

Tujce so vrnili na Hrvaško

V ponedeljek so na podvozju tovornega vlaka, ki je iz Srbije prevažal pločevino, našli državljana Sirije. "Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom," dodajajo policisti.

(eP)

krško
brežice
državna meja
obrežje
policija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja