Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
29.08.2023
11:11
Policija 113, avtomobil
Foto: ePosavje.com
37-letniku z območja občine Brežice prepoved približevanja. Trije na Vidmu v Krškem ukradli vespo, voznika na vespi so policisti našli na območju Brezine.

V Krškem ukradli vespo, našli so jih na območju Brezine

V soboto, nekaj pred sedmo zvečer je bilo, so trije neznanci na Cesti 4. julija v Krškem ukradli vespo in se z njo odpeljali. Enega od osumljencev so z vespo zalotili na območju Brezine. Voznik je opazil policiste in ji poskušal pobegniti, da ni uspel in je vespo raje odvrgel in zbežal. Osumljenca iz Brezine in njegove pomagače poznajo, zato jih bodo kazensko ovadili, vespo pa so vrnili lastniku.

37-letnik grozil nekdanji partnerki in njeni mami, dobil pa prepoved približevanja

Krški policisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini ovadili 37-letnika iz okolice Brežice. Ta naj bi večkrat grozil svoji nekdanji partnerki in njeni mami, ki živita na območju krške policijske postaje, hkrati so mu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja. "Za kaznivo dejanja nasilja v družini po 3. odstavku 191. člena kazenskega zakonika, je zagrožena kaze zapor treh let," dodajajo policisti.

Policija, avtomobil, 113

Vlamljali in kradli, a so jih hitro našli

Iz dveh avtov odnesli nahrbtnik, torbico in vrtalnik

V noči iz sobote na nedeljo so se šentjernejski policisti ukvarjali z več vlomi in poskusi vlomov v vozila obiskovalcev javne prireditve. Storilci so razbili steklo na Škodi Kamiq in odnesli nahrbtnik in torbico ter povzročili za vsaj 600 evrov škode. V drugem primeru so razbili steklo na VW Passat, podrli zadnje sedeže in odnesli vrtalni stroj z električnim vodnikom, lastniku pa povzročili za okoli 700 evrov škode. A to jim še ni bilo dovolj, tako so razbili steklo ali poskušali vlomiti še v tri parkirane avtomobile, a pri vlomu niso bili uspešni. Kljub temu so na vsakem avtu naredili za nekaj sto evrov škode.

20-letnik s Čateža stari znanec policije

Nekaj ukradenih predmetov so kasneje policisti našli v okolici in jih vrnili lastnikom. Policisti iz Šentjerneja so skupaj s policisti vodniki službenih psov kmalu zatem v bližini prijeli tri osebe, stare 15, 18 in 20 let. 20-letnika iz Čateža ob Savi so do sedaj že 17-krat obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj, prav tako so za kazniva dejanja že obravnavali že 18-letnika iz Dobruške vasi. Policijska preiskava dogodka še poteka, po zaključku bodo vse tri kazensko ovadili.

krško
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja