Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
27.02.2023
12:42
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Sevniški policisti so med vikendom v poostrenem nadzoru prometa 82 voznikov preverili z alkotestom, pet jih je napihalo.

Vikend dogajanje v Posavju

Vlomili v gospodarski objekt

V naselju Globoko je v noči na soboto nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil orodje in motor betonskega mešalca.

Zasegli so mu štiri pištole, zračno puško in 16 nabojev

Policisti Policijske postaje Sevnica so zaradi suma posesti prepovedanega orožja pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo v okolici Sevnice. Policisti so moškemu zasegli štiri pištole, zračno puško in 16 nabojev, na podlagi opravljene kategorizacije orožja bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

82 voznikov preverili z alkotestom, pet jih je napihalo

Sevniški policisti so minuli konec tedna poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov. Med nadzorom so ustavili in kontrolirali 98 voznikov motornih vozil. 82 voznikom so odredili preizkus alkoholiziranosti z alkotestom.

Največ je napihal voznik začetnik

Policisti so ugotovili, da je pet voznikov vozilo pod vplivom alkohola. Največ, 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, je bilo ugotovljeno pri vozniku začetniku, ki so ga ustavili na območju Tržišča. Med nadzorom so ustavili tudi voznika Peugeot boxer, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu kombi zasegli.

Dvanajst plačilnih nalogov in štiri opozorila

Policisti so zaradi drugih ugotovljenih kršitev v nadzoru 12 kršiteljem na kraju prekrška izdali plačilni nalog ter izrekli štiri opozorila. Kakor napovedujejo, bodo z aktivnostmi, ki bodo usmerjene v zagotavljanje varnosti cestnega prometa, nadaljevali tudi v prihodnjih dneh.

sevnica
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja