Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
08.09.2022
10:15
Policija, Bukošek
Foto: Policijska postaja Brežice
Policisti so pri Bukošku ustavljali voznika enoprostorca, ta jim je pobegnil v gozd, vozilo pa je brez voznika trčilo v policijski avtomobil. V avtu je bilo osem državljanov Bangladeša in Indije.

Posumili so, da v avtu prevažajo tujce

BREŽICE Ob pol sedmih zjutraj so policisti specializirane enote za nadzor državne meje, ki delujejo na območju novomeške policijske uprave, pri Bukošku z modrimi lučmi in sireno ustavljali osebno vozilo z več osebami. Policisti so posumili, da gre za prevoz oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

Znakov ni upošteval, odpeljal je proti Brežicam in nato pobegnil v gozd

Voznik se za znake policistov ni zmenil in je pospešil z vožnjo proti Brežicam. Policisti z modrimi lučmi so ga uspeli prehiteti in nameravali zaustaviti s počasno vožnjo pred njim. Voznik naj bi ga poskušal obvoziti, obe vozili sta zmanjševali hitrost – v nekem trenutku pa se je voznik odločil, da ne bo počakal policistov, Tik preden se je vozilo ustavilo, je namreč skočil iz vozila in pobegnil v gozd.

Vozilo brez voznika pa v zadnji del policijskega avtomobila

Policisti so to opazili in se ustavili, enoprostorec brez voznika pa se je sam peljal še malo naprej in trčil v zadnji del službenega vozila policije. V enoprostorcu je bilo osem državljanov Bangladeša in Indije, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo.

Voznika še iščejo

V trčenju ni bil poškodovan nihče, tujce so v postopek prevzeli brežiški policisti. Voznika vozila, šlo naj bi za državljana Slovenije, še iščejo zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prestopu državne meje.

Policija, marica

V zadnjih 24 urah so prijeli 52 tujcev

V zadnjih 24 urah so sicer policisti na območju policijske uprave Novo mesto prijeli 52-tujih državljanov, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Vsi so bili prijeti na območju Posavju, na območju naselij Bukošek, Podvinje, Dobova, Trnje, Obrežje, Rigonce in Jesenice na Dolenjskem. Tujci prihajajo pa iz Bangladeša, Indije, Pakistana, Afganistana, Kube, Konga in Burundije, postopki z njimi še niso zaključeni.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi