Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
01.08.2023
08:48
Foto: arhiv ePosavje
V ponedeljek so v Posavju našli bombo iz 2. svetovne vojne, zvečer v Brežicah prometna nesreča, krški poklicni gasilci so na Senovem iz fitnes naprave potegnili mobilni telefon.

Torek v Posavju

Našli bombo iz 2. svetovne vojne

V ponedeljek ob 11.39 je v gozdu nad naseljem Log v občini Sevnica občan našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske, ter Gorenjske in Ljubljanske regije so odstranili in uničili na varnem kraju ročno bombo italijanske izdelave iz obdobja II. svetovne vojne.

Nesreča v Brežicah

Ob 18.53 se je na Cesti svobode v Brežicah v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in odklopili akumulator. Policisti pravijo, da je 69-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW zaradi neprilagojene hitrosti v krožnem križišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na otok in trčil v prometni znak.

Nadaljeval po bencinske črpalke, nato pa padel iz vozila

Po trčenju je nadaljeval z vožnjo do bencinskega servisa, kjer je med izstopanjem iz vozila padel in se poškodoval. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,95 miligramov alkohola.

Plačal bo, na sodišče pa obdolžilni predlog

Moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Telefon padel v fitnes napravo

Ob 21.57 so posredovali gasilci Poklicne gasilske enote Krško na Senovem, kjer je v cevno ohišje fitnes naprave na prostem padel mobilni telefon. Gasilci so s pomočjo prijemalke s tehničnim posegom dvignili telefon iz cevi in ga vrnili občanki.

Julija v Posavju 497 izrednih dogodkov

V preteklem mesecu so na območju Posavja zabeležili 497 izrednih dogodkov, od tega 231 v občini Krško, 207 v občini Brežice, 43 v občini Sevnica in 16 v občini Kostanjevica na Krki. 

Petnajst nujnih pozivov

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali petnajst pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali dve naročili za odvoz poginule živali.

Vlomil v gradbene zabojnike

Na območju Vrbine je nekdo vlomil v tri gradbene zabojnike in dva avtomata z napitki. Policisti okoliščine policisti še preiskujejo, dodajajo.

krško
brežice
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja