Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
04.01.2023
09:19
Foto: arhiv ePosavje
V torek so policisti v Pesjem ustavili prehitrega 48-letnika. Kot se je izkazalo pozneje, je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom prepovedanih drog.

48-letnik prehiter v Pesjem

Policisti Policijske postaje Krško so v torek okoli 16. ure v naselju Pesje zaradi prekoračitve hitrosti ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen c4. Med postopkom so policisti ugotovili, da 48-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Brez vozniške padel tudi na testu za droge

Kot pravijo na Policijski upravi Novo mesto, so mu policisti zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili preizkus, ki je potrdil prisotnost prepovedanih drog. In jim ni preostalo drugega, kot da so mu avtomobil zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na silvestrovo razgrajala v lokalu

Krške policiste so na silvestrovo, nekaj po 20. uri je bilo, poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Krškem, kjer naj bi pijana ženska nadlegovala in žalila osebje lokala. 40-letna kršiteljica se tudi po prihodu policistov ni pomirila in ni upoštevala ukazov, zato so zoper njo uporabili prisilna sredstva, jo obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Policisti so ji zaradi kršitev plačilni nalog.

Nesreča v Brežicah

Brežiški policisti so bili v ponedeljek nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 39-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil 18-letnega voznika. Policisti so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti povzročitelju nesreče odredili preizkus z alkotestom, ki je v litru izdihanega zraka pokazal 0,79 miligramov alkohola. 18-letna potnica iz vozila 18-letnega voznika se je v nesreči lažje poškodovala.

Pridržali so ga do iztreznitve

Policisti so povzročitelju odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje, zoper njega bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Nesreča na območju Vrbine

V petek, 30. decembra, nekaj pred 22. uro je bilo, se je zgodila prometna nesreča na območju Vrbine. Policisti Policijske postaje Krško so opravili ogled in ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Reševalci so lažje poškodovanega voznika oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, policisti pa so mu zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

brežice
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi