Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
17.11.2023
11:19
Foto: PP Brežice
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 228 klicev.

Brežiški policisti osumljencu zasegli prepovedano konopljo

Brežiški policisti so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 35-letnega osumljenca v okolici Brežic. Med hišno preiskavo so našli in zasegli več rastlin konoplje, posušene delce rastline, grudasto snov, za katero obstaja sum, da gre za hašiš in brizge s konopljino smolo. V gospodarskem objektu so našli tri prirejene in opremljene prostore za gojenje prepovedane konoplje.

Prepovedano drogo so zasegli in jo poslali v analizo, zasegli so tudi opremo, ki jo je osumljenec uporabljal za gojenje. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Fotogalerija (Foto: PP Brežice):

Tatvina osebnega avtomobila

S parkirnega prostora v Semiču je nekdo odtujil osebni avtomobil Volkswagen golf variant, bele barve, letnik 2018, registrskih oznak NM CZ 038.

Povzročitelj nesreče z dvema promiloma alkohola

Nekaj po 18. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri Gornjem Lenartu. Opravili so ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovoren 34-letni voznik, ki je pripeljal po lokalni cesti in zaradi neprilagojene hitrosti v križišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko regionalne ceste in trčil v avtomobil 48-letnega voznika, ki je pripeljal iz smeri Brežic.

Po trčenju je avtomobil povzročitelja odbilo še v prometno signalizacijo. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je bil 34-letni povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,00 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.  

policija
konoplja
nesreča

Pridružite se nam

Poglejte tudi