Skip to main content
Torek, 28. november 2023
24.07.2023
07:05
PGE Krško, intervencija
Foto: arhiv ePosavje
Med vikendom precej dela za krške poklicne gasilce. Ob neurjih v prejšnjem tednu v treh občinah skupaj 292 izrednih dogodkov.

Vikend na 112

Drevo na avto

V petek ob 16.33 je kraju Veliko Mraševo v občina Krškoxna osebno vozilo, v katerem je bila voznica, padlo drevo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu do reševalnega vozila, odklopili akumulator na vozilu, zaustavili in počistili iztekle motorne tekočine, z dvigalom dvignili in odstranili podrto drevo ter očistili cestišče.

Rešili mačka

Ob 22.08 so gasilci Poklicne gasilske enote Krško posredovali v Žadovinku, kjer so iz motornega dela osebnega vozila s tehničnim posegom rešili mačka.

Drevo na cesti

V soboto ob 9. uri se je na lokalno cesto v Selah pri Dobovi podrlo drevo. Posredoval je dežurni delavec komunalnega podjetja, ki je drevo odstranil.

Nesreča na Vidmu

V soboto ob 10.58 sta na Cesti 4. julija v Krškem trčili osebni vozili. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovano osebo prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Nujna medicinska pomoč

Prejšnji teden 292 intervencij

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili 292 izrednih dogodkov, od tega 165 v občini Brežice, 124 v občini Krško in tri v občini Sevnica.

44 nujnih klicev

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka do ponedeljka zjutraj posredovali 44 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

pge krško
krško
nmp krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja