Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
03.02.2022
18:28
Policija o umoru na Razborju
Grafika: ePosavje.com
Na območju Sevnice se je v torkovem popoldnevu zgodila družinska tragedija. Moški je umoril ženo in se po dogodku sam predal policistom. Ti so o dogodku posredovali več informacij.

SREDA, 2. FEBRUAR 2022

(10:05) Družinska tragedija na območju občine Sevnica

SEVNICA Na prvi februarski dan je v torek na območju Policijske postaje Sevnica prišlo do družinske tragedije, v eni izmed stanovanjskih hiš na Razborju pod Lisco je namreč moški umoril ženo. Dogodek so za ePosavje.com potrdili na Policijski upravi Novo mesto. To je sicer že drugi žalosten dogodek v dobrih dveh mesecih, konec novembra so policisti umor obravnavali na območju Brestanice.

(11:45) Policisti uradno o dogodku na Razborju

Na Policijski upravi Novo mesto pravijo, da se je v torek popoldne v naselju v okolici Sevnice zgodil umor. Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je vodila dežurna preiskovalna sodnica ob pomoči strokovnjakov sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave, je moški umoril partnerko.

Intezivna kriminalistična preiskava še poteka

"Opravljanje ogleda in zbiranje obvestil je potekalo še pozno v noč. Kriminalisti trenutno vodijo intenzivno preiskavo okoliščin dogodka, zato trenutno drugih podatkov javnosti ne moremo posredovati. Osumljenec je pridržan, policiji se je predal sam," pravijo policisti.

(14:10) Z otroki prišel na postajo in se predal policistom

Po naših neuradnih informacijah je moški po dogodku s šestimi otroki prišel na policijsko postajo in se predal policistom.

ČETRTEK, 3. FEBRUAR 2022

(11:52) Policija o dogodku na Razborju

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto Matjaž Štern je v Sevnici predstavil več podrobnosti o tragediji na Razborju. "Na policijsko postajo Sevnica se je pripeljal 47-letni moški, seboj je imel šest otrok. V prvi izjavi je povedal, da je njegova žena mrtva," je povedal sogovornik. Policisti so začeli z aktivnostmi, pod Lisco se jim je pridružila ekipa nujne medicinske pomoči. "Na kraju so policisti v hiši našli truplo 41-letne ženske. Zdravnik jo je pregledal, znakov življenja ni več kazala. Pri pregledu so bili na telesu vidni znaki nasilja," je povedal Štern.

Grozi mu najmanj 15 let zapora

"Sodna obdukcija je bila opravljena v sredo dopoldne. Pri tej je bilo ugotovljeno, da so poleg predhodnih sledi nasilja sveže poškodbe, ki so povzročile smrt ženske." Poškodbe, ki so nastale v torek, so bile tako hude, da je 41-letnica zaradi njih v popoldanskih urah, nekaj ur pred prijavo pravijo policisti v sporočilu, umrla. 

"Osumljenec se nahaja v policijskem pridržanju vse do izvedbe nujnih preiskovalnih dejanj. Za navedeno kazen je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora. " je dodal Štern. S kazensko ovadbo za kaznivo dejanja umora na posebno grozovit način ga bodo privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Krškem, so ga pa policisti v pretekloiv že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. "Sodni postopki so tekli, kazen je že izrečena. (...) Sodba še ni pravnomočna."

Osumljenec že predkaznovan

Za mladoletne otroke so poskrbeli delavci Centra za socialno delo, zaradi zaščite mladoletnih oseb policisti niso razkrivali podrobnosti tega tragičnega dogodka.

(17:37) Izjava za javnost Centra za socialno delo Posavje

Po torkovem tragičnem dogodku v občini Sevnica so iz Centra za socialno delo Posavje poslali izjavo za javnost. Kot pravijo v izjavi, so ob nepričakovanem tragičnem dogodku globoko pretreseni. "Center za socialno delo je, ob obvestilu s strani Policije, takoj poskrbel za otroke. Namestil jih je v varno okolje, kjer jim je ves čas nudena podpora in pomoč, ki jo potrebujejo." Družino so na cetru poznali, ko so se pred dobrimi štirimi leti obrnili po pomoč pri uveljavljanju socialnih transferjev. > VEČ

CSD Posavje, izjava, Razbor

(eP)

sevnica
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice