Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
08.12.2023
14:53
Policija, nadzor
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Prilipe, Loče, Sela pri Dobovi) izsledili in prijeli 112 tujcev. Največ jih je bilo iz Afganistana (32).

Gruzijcu zasegli avtomobil

V četrtek, 7. decembra 2023, nekaj po 9. uri so policisti na avtocestnem postajališču Zaloke kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault megane madžarskih registrskih oznak. Ugotovili so, da ima 36-letni državljan Gruzije ponarejeno vozniško dovoljenje. Avtomobil so mu zasegli in tujca privedli v postopek pred pristojno sodišče.  

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Okoli 14. ure so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila Ford focus italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni državljan Italije prevaža šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Italije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

V Posavju prijeli 112 tujcev, največ iz Afganistana (32)

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Prilipe, Loče, Sela pri Dobovi) izsledili in prijeli 32 državljanov Afganistana, 30 državljanov Maroka, 14 državljanov Sirije, 14 državljanov Turčije, devet državljanov Irana, sedem državljanov Pakistana, tri državljane Rusije, dva državljana Nepala in državljana Alžirije.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
državna meja
migranti
mejni prehodi

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja