Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
04.09.2023
08:32
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so ustavili dva voznika brez vozniškega dovoljenja, 62-letnik zavrnil alkotest in strokovni pregled.

Dogodki na posavskih cestah

62-letnik odklonil alkotest in strokovni pregled

Sevniški policisti so v četrtek zvečer na Bučki ustavili 62-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je avto vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posumili so, da vozi pod vplivom alkohola in so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga ni opravil zaradi domnevnih zdravstvenih težav. Policisti so se zato odločili, da mu odredijo strokovni pregled, ki ga je odklonil. Avto so mu zasegli in zanj uvedli postopek o prekršku zaradi več hujših kršitev cestnoprometnih predpisov.

Voznik začetnik brez veljavnega vozniškega dovoljenja

V noči iz četrtka na petek so sevniški policisti ustavili 21-letnega voznika začetnika. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je poteklo oziroma ni pravočasno opravil vseh obveznosti za podaljšanje. Avtomobil so mu zasegli.

65-letnik izsilil prednost 44-letnici

V petek ob pol devetih dopoldne je prišlo do trka dveh vozila na Orehovem. Sevniški policisti so opravili ogled kraja in ugotovili, da se 65 letni voznik pri vključevanju iz stranske na glavno cesto ni prepričal, če to lahko stori varno in je tako izsilil prednost 44-letni voznici, ki je pravilno pripeljala po svoji strani ceste. 44-letnico so z lažjimi poškodbami morali odpeljati z reševalnim vozilom. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili.

33-letnik na Čatežu brez vozniškega dovoljenja

Prometni policisti so v petek ob dveh popoldne na Čatežu ob Savi pri kontroli prometa ugotovili, da 33-letni voznik osebnega avtomobila nima vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, njega pri privedli v postopek na okrajno sodišče.

brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja