Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
17.07.2023
07:17
Foto: arhiv ePosavje
Med vikendom v dveh nesrečah poškodovana kolesarka in kolesar, tudi dva požara in dve tehnični intervenciji. Prejšnji teden 203 izredni dogodki.

Petek

Požar

V petek ob 7.09 je na Topliški cesti v Čatežu ob Savi v občini Brežice gorelo v zapuščenem objektu. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Cerina in Sobenja vas so požar pogasili in iznesli zgorele stvari.

Voda v kleti

Ob 8.38 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica na Prešernovi cesti v Sevnici izčrpali in posesali vodo iz poslovnih prostorov.

Razbili šipo in rešili otroka

Ob 9.40 so v naselju Volčje v občini Brežice, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice na osebnem vozilu razbili šipo in rešili v njem zaklenjenega otroka. 

Sobota

Padec kolesarke

V soboto je ob 16.37 v naselju Grič v občini Kostanjevica na Krki padla kolesarka. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so kolesarko na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Nedelja

Vonj po nafti

Ob 0.30 so v naselju Jesenice na Dolenjskem v občini Brežice v gospodarskem objektu zaznali vonj po naftnih derivatih. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje so odstranili vnetljive snovi v prostoru, prezračili in pregledali objekt. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Gorela slama in odpadki

V nedeljo je ob 21.08 v bližini naselja Kerinov Grm v občini Krško gorela slama in v naselju odpadni material. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Podlog so požara pogasili.

Nesreča na Prešernovi v Brežicah

Ob 15.11 so posredovali reševalci nujne medicinske pomoči Brežice na Prešernovi cesti v Brežicah, kjer je voznik osebnega vozila zbil kolesarja. Reševalci so ga oskrbeli in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Brežice, obveščene so bile pristojne službe.

Prejšnji teden v Posavju 203 izredni dogodki

Največ v občini Krško

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili 203 izredne dogodke, od tega 155 v občini Krško, 39 v občini Brežice, sedem v občini Sevnica in dva v občini Kostanjevica na Krki.

45 nujnih pozivov

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali 45 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali štiri naročila za odvoz poginulih živali.

krško
brežice
sevnica
pge krško
pgd sevnica
pgd brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi