Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
29.05.2023
07:36
S ceste na tire, Sevnica
Foto: PGD Sevnica
V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili enajst izrednih dogodkov, od tega pet v občini Krško, enega v občini Brežice, štiri v občini Sevnica in enega v občini Kostanjevica na Krki.

Vikend v Posavju

Požar v Kerinovem Grmu

V soboto ob 22.11 je v romskem naselju Kerinov Grm v občini Krško v naravnem okolju gorel odpadni material. Požar so pogasili gasilci Poklicne gasilske enote Krško.

Nesreča pri Straži

V soboto ob 22.37 se je v bližini naselja Straža pri Raki v občini Krško zgodila prometna nesreča, ko se je prevrnilo kombinirano vozilo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo, s tehničnim posegom omogočili dostop in iznos poškodovane osebe iz vozila, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine in razsvetli mesto dogodka. Gasilci so nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu voznika, reševalci nujne medicinske pomoči Krško pa so ga prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

S ceste na tire

S sobote na nedelje je bilo, ura je kazala ob 1.39, v Sevnici, v smeri proti Gornjem Brezovem, na nivojskem prehodu osebno vozilo obtičalo na železniških tirih. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine in s pomočjo vitla avto izvlekli na cestišče in ga odstranili na ustrezen prostor. Železniški promet je bil zaradi nesreče nekaj časa ustavljen, v nesreči pa ni bilo poškodovanih oseb.

Požar v Vrbini

V nedeljo ob 19.28 je v Vrbini v občini Krško gorel zapuščeni lesen objekt površine 20 kvadratnih metrov. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Videm ob Savi so požar pogasili.

35 nujnih 

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka popoldne do ponedeljka zjutraj posredovali 35 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja