Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
06.12.2023
13:29
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Brežice, Ribnica, Podgračeno, Mala Dolina, Slovenska vas, Podvinje) izsledili in prijeli 130 tujcev.

Dva tihotapca prevažala štiri državljane Turčije

V torek, 5. decembra 2023, nekaj pred 19. uro so policisti na območju Rigonc kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni državljan Moldavije in 38-letni državljan Armenije v vozilu prevažata štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljana Moldavije in državljana Armenijo bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

V Posavju prijeli 130 tujcev, naveč iz Maroka (37)

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Brežice, Ribnica, Podgračeno, Mala Dolina, Slovenska vas, Podvinje) izsledili in prijeli 37 državljanov Maroka, 28 državljanov Afganistana, 28 državljanov Sirije, 21 državljanov Turčije, deset državljanov Rusije, dva državljana Nepala, in po enega državljana Pakistana, Kitajske, Kazahstana in Palestine.

policija
državna meja
mejni prehodi
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi