Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
23.01.2023
07:06
Foto: arhiv ePosavje
V nedeljskem večeru so krški poklicni gasilci dvakrat posredovali v Koprivnici, ob dimniškem požaru in prometni nesreči.

Dve intervenciji v Koprivnici

Dimniški požar

V nedeljo ob 20.58 so v Koprivnici v občini Krško gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Kamen so požar pogasili, s termovizijsko kamero pregledali dimnik in ostrešje ter odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Nesreča

Slabo uro pozneje so na številko 112 poklicali z nekaj 100 metrov nižje oddaljenega mesta nesreče, ko je ob 21.51 tovorno vozilo zdrsnilo s cestišča in se na pobočju prevrnilo na bok. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator in preverili iztekanje motornih tekočin. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so dve poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Pet nujnih

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Zagorele smeti, poškodovana pa nadstrešek in ostrešje

V nedeljo ob 14.52 so na Starograjski cesti v Radečah pred stanovanjsko hišo zagorele smeti v smetnjaku. Ogenj se je razširil na nadstrešek nato še na ostrešje hiše. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radeče in Jagnjenica so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, odklopili elektriko in zaprli ventil plinske napeljave. Iz objekta so evakuirali stanovalce in prostore pregledali s termovizijsko kamero. Poškodovan je nadstrešek in okoli 25 kvadratnih metrov ostrešja.

Gasilci v Zidanem Mostu

V nedeljo ob 7.40 so na železniški postaji v Zidanem Mostu gasilci Poklicne gasilske enote Celje nudili varovanje delavcem Slovenskih železnic pri dvigu kabine iz reke Save. Odstranili so tudi črevesja, ki so bila nameščena zaradi potencialnega izpusta olja iz železniške kabine.

pge krško
krško
radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice