Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
11.09.2023
07:46
PGE Krško, intervencije v letu 2020
Foto: arhiv ePosavje
Od petka do ponedeljka so na številki 112 obravnavali dve nesreči, dim v Veliki vasi in helikopter v Sevnici.

Petek

Nesreča na Skopicah

V petek ob 7.33 se je v kraju Gorenje Skopice v občini Brežice osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, z vpojnim sredstvom posipali in očistili iztekle motorne tekočine, odklopili akumulator in vozilo postavili na kolesa ter ga odstranili s cestišča. Reševalci so poškodovani osebi prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Nesreča na Pristavi

Ob 11.16 sta v kraju Pristava v občini Krško trčila osebno vozilo in kolesar. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so nudili prvo pomoč poškodovanemu kolesarju in ga prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Dim na črpalki

V petek ob 22.59 je v Veliki vasi pri Krškem na bencinskem servisu prišlo do zadimljenosti prostorov s tehničnim plinom. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so prezračili in pregledali prostore, pomoč gasilcev prostovoljnega gasilskega društva Velika vas ni bila potrebna. "Do požara ni prišlo," dodajajo.

Sobota

Helikopter v Sevnici

V soboto ob 17.49 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor iz Sevnice prepeljal poškodovano osebo v Univerzitetni klinični center Maribor. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe.

Nujna medicinska pomoč

Prejšnji teden 16 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili šestnajst izrednih dogodkov, od tega sedem v občini Krško, dva v občini Brežice, štirje v občini Sevnica in eden v Kostanjevici na Krki.

74 nujnih pozivov

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka zjutraj do ponedeljka zjutraj posredovali 74 pozivov za nujno medicinsko pomoč, džurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

 

pge krško
krško
sevnica
nmp sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja