Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
28.06.2023
08:05
Gasilci, požar, Obrežje
Foto: PGD Obrežje
Krški poklicni gasilci obravnavali nesrečo v naselju Straža pri Raki, kjer je vozilo zapeljalo s ceste v obcestni jarek. Drugod po Sloveniji so imeli veliko dela s posledicami včerajšnjega deževja.

Nesreča v naselju Straža pri Raki

V torek, 27. junija 2023, ob 15.23 je v naselju Straža pri Raki, občina Krško, osebno vozilo zapeljalo s ceste v obcestni jarek. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj, izklopili akumulator, nudili pomoč Policiji pri usmerjanju prometa in pomagali reševalcem NMP Krško pri oskrbi poškodovane osebe. Slednji so jo prepeljali v SB Brežice.

Odstranjevanje posledic neurja

Včeraj, 27. junija 2023, nekaj pred poldnevom je predvsem območje severne in kasneje delno severovzhodne Slovenije zajelo neurje z obilnim deževjem. Pri tem je po do sedaj znanih podatkih v 30 primerih meteorna voda zalila prostore objektov, sunki vetra so podrli štiri drevesa in poškodovali dve ostrešji objektov, zabeležena sta bila tudi sprožitev zemeljskega plazu in udar strele. Do te ure je bilo zabeleženih skupno 40 dogodkov, od tega največ na območju Gorenjske (28). V Radovljici je poleg več stanovanjskih objektov meteorna voda zalila prostore OŠ Lesce in Vrtca, v Slovenj Gradcu je poplavilo kletne prostore bolnišnice, v Mengšu je meteorna voda ogrožala objekt ZD Mengeš, v Vojniku je strela udarila v drevo poleg stanovanjskega objekta, pri čemer so na objektu nastale manjše poškodbe, do požara pa ni prišlo, na območju občine Maribor sprožen zemeljski plaz delno ogroža stanovanjski objekt. Za sanacijo posledic je bilo aktiviranih skupno 26 gasilskih enot, od tega dve poklicni. Iz poplavljenih objektov so črpali meteorno vodo, čistili prepuste meteorne vode, s protipoplavnimi vrečami zaščitili ogrožene objekte, zasilno prekrili poškodovani ostrešji ter splazeno zemljo in odstranili podrto drevje.

gasilci
vreme v posavju

Pridružite se nam

Poglejte tudi