Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
23.11.2023
08:09
Foto: STA
Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 205 klicev.

V Krškem nasilnež partnerki grozil s smrtjo

Policisti policijske postaje Krško so v sredo, 22. novembra 2023, nekaj po 17. uri posredovali zaradi nasilja v družini v Krškem. Ugotovili so, da je 45-letni nasilnež grozil partnerki, da jo bo ubil. Osumljenca, ki je pred prihodom policistov zapustil bivališče, so izsledili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. 45-letnika, ki so v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, bodo s kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini privedli k preiskovalnemu sodniku.

Državljan Srbije prevažal pet državljanov Kitajske ...

V sredo, 22. novembra 2023, nekaj po 7. uri so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Opel astra slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je 48-letni državljan Srbije prevažal pet državljanov Kitajske, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

... državljan Severne Makedonije še tri in tri Turke

Ustavili in kontrolirali so tudi voznika osebnega avtomobila BMW 420, prav tako slovenskih registrskih oznak. 23-letni državljan Severne Makedonije je v vozilu prevažal tri državljane Kitajske in tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanoma Srbije in Severne Makedonije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Kitajske in državljani Turčije še potekajo.

V Posavju prijeli 111 tujcev

Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Obrežje, Podgračeno, Slovenska vas) izsledili in prijeli 42 državljanov Afganistana, 15 državljanov Pakistana, 13 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Indije, 11 državljanov Rusije, 11 državljanov Mongolije, štiri državljane Maroka, državljana Sierra Leone, državljana Turčije in državljana Nepala.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

policija
krško
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi