Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
30.05.2023
12:26
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na Obrežju ustavili avtomobil s hrvaškimi tablicami, v katerem je Gruzijec prevažal tri Turke. Pri nadzoru meje so policisti na štirih lokacijah prijeli 81 tujcev.

Gruzijec v hrvaškem avtu prevažal tri Turke

V noči na torek so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Gruzije v vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Policisti so vozniku odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil.

Sprovajalca bodo prepeljali pred preiskovalnega sodnika

S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

Na štirih lokacijah prijeli 81 tujcev

Nedovoljeni prehodi državne meje Policisti so na območju Policijske postaje Brežice prijeli 81 tujcev. Na območju krajev Dobova, Rigonce, Brežice in Slovenska vas so policisti izsledili in prijeli 40 državljanov Maroka, 12 državljanov Pakistana, deset državljanov Afganistana, pet državljanov Rusije, štiri državljane Iraka, tri državljane Sirije, tri državljane Somalije in dva državljana Mongolije, dva državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja