Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
07.08.2023
08:32
PGD Sevnica, helikopter
Foto: PGD Sevnica
V nedeljo v Posavju tri intervencije, sevniški gasilci so pomagali na Radni, v Krškem zvečer požara v Vrbini in v Leskovcu pri Krškem.

Nedelja v Posavju

Helikopter v Sevnici

V nedeljo ob 11.23 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor iz Zdravstvenega doma Sevnica prepeljal obolelo osebo v Univerzitetni klinični center Maribor. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe, o dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Gorel odpadni material

Ob 21.48 je v Vrbini v občini Krško gorel odpadni material. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Videm ob Savi in Poklicne gasilske enote Krško so požar na na površini dvajset kvadratnih metrov pogasili.

Požar na razvlažilniku

Ob 23.06 je na Wolfovi ulici v Leskovcu pri Krškem v občini Krško zagorelo v kletnih prostorih stanovanjske hiše. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Leskovec pri Krškemi in PGE Krško so požar na napravi za razvlaževanje prostorov pogasili, prezračili prostore in pregledali objekt z termovizijsko kamero.

Prejšnji teden v Posavju 75 izrednih dogodkov

V preteklem tednu smo na območju Posavja zabeležili petinsedemdeset izrednih dogodkov, od tega petnajst občini Krško, osemintrideset v občini Brežice in dvajset v občini Sevnica in dva v občini Kostanjevica na Krki.

Petnajst pozivov

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali petnajst pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali dve naročili za odvoz poginule živali.

Zapora ceste Veseli vrh - Dednja vas

Občina Brežice obvešča o popolni zapori ceste Veseli vrh - Dednja vas LC 024533, v času od 7. avgusta 2023 do 30. septembra 2023, zaradi izvajanja del na projektu hidravlične izboljšave vodovodnega sistema v občini Brežice.

krško
sevnica
nmp sevnica
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja