Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
11.01.2023
11:33
Policija, marica
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so v torkovem večeru na Čatežu ob Savi ustavili 20-letnega Hrvata, ki je v kombiju prevažal 17 državljanov Irana.

Dogodki na meji, 10. januar 2023

20-letni Hrvat prevažal 17 Irancev

Policisti so nekaj po 19. uri na območju Čateža ob Savi ustavili voznika kombija hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni državljan Hrvaške v kombiju prevaža 17 državljanov Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so 20-letnemu osumljencu kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. "Policijski postopki z državljani Irana še potekajo," pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

Na meji prijeli 63 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice prijeli 63 tujcev. Na območju krajev Dobova, Obrežje, Rigonce in Čatež ob Savi so izsledili in prijeli 15 državljanov Indije, 14 državljanov Rusije, osem državljanov Afganistana, pet državljanov Pakistana, štiri državljane Iraka, tri državljana Bangladeša in dva državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Novice iz Posavja