Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
27.01.2023
10:17
Foto: arhiv ePosavje
Pijani Hrvat je v četrtek zvečer na avtocesti povzročil dve nesreči, policisti so ga ustavili na Obrežju.

Hrvat (31) na avtocesti povzročil dve nesreči

Trčil v steber točilnega mesta in odpeljal

Na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so okoli 21. ure dobili obvestilo z bencinskega servisa ob avtocesti Novo mesto - Obrežje, da je voznik osebnega avtomobila znamke Audi avstrijskih registrskih oznak pri vožnji vzvratno trčil v steber točilnega mesta in ga poškodoval, po trčenju pa nadaljeval z vožnjo proti Obrežju.

... nato pa se je zaletel še v policiste

Policisti so se takoj odzvali, na podlagi opisa vozilo izsledili in ga na Obrežju ustavljali. Voznik Audija, ki je vozil nezanesljivo in ogrožal ostale udeležence v prometu, je pri ustavljanju vozila trčil še v službeni avtomobil policije in ga poškodoval. Policisti so ugotovili, da gre za 31-letnega državljana Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola.

Odvzeli so mu prostost

Policisti so mu odvzeli prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo z obdolžilnim predlogom privedli pred pristojno sodišče.

Policija, kljuka

S ceste na tire

V četrtek nekaj pred 18. uro se je zgodila prometna nesreča na cesti med naseljema Orehovo in Breg na območju Policijske postaje Sevnica. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 30-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste po brežini.

Plačal bo

"Povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval, policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog," dodajajo v obvestilu.

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja