Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
04.03.2023
08:08
Foto: arhiv ePosavje
Hrvat je v Cliotu prevažal štiri Ruse, potem pa so jih izsledili policisti. Na meji so sicer s četrtk na petek prijeli še 38 tujcev, največ je bilo Kubancev.

Hrvat je prevažal Ruse

V četrtek nekaj pred 10. uro so policisti na območju Jesenic na Dolenjskem okoli ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da državljan Hrvaške v vozilu prevaža štiri državljane Rusije, ki so pred tem na nedovoljen način prestopile državno mejo.

Sprovajalca so pripeljali pred preiskovalnega sodnika

Policisti so 35-letnemu državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil, s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so ga privedli k preiskovalnemu sodniku.

Koliko tujcev so prijeli na meji?

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice prijeli 38 tujcev. V Dobovi, na Obrežju in v Novi vasi pri Mokricah so izsledili in prijeli 11 državljanov Kube, devet državljanov Maroka, šest državljanov Pakistana, šest državljanov Rusije, tri državljane Šrilanke, državljana Alžirije, državljana Afganistana in državljana Malija.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja