Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
24.03.2023
08:36
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so imeli pri nadzoru državne meje znova polne roke dela. Na osmih lokacijah so izsledili in prijeli 75 tujcev, na območju Obrežja so ustavili Hrvata s štirimi Rusi.

Hrvat prevažal štiri Ruse

V četrtek okoli 12. ure so policisti na območju Obrežja ustavili avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni državljan Hrvaške prevaža štiri državljane Rusije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Prevažal štiri Ruse

Policisti so državljanu Hrvaške odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku, policijski postopki z državljani Rusije še potekajo.

Na meji prijeli 75 tujcev

Policisti so sicer med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju občine Brežice in Krško prijeli 75 tujcev.

Največ je bilo Maročanov

Policisti so na območju krajev Rigonce, Obrežje, Dobova, Slovenska vas, Bizeljsko, Drnovo, Ponikve in Loče izsledili in prijeli 24 državljanov Maroka, 18 državljanov Rusije, 11 državljanov Nepala, šest državljanov Kube, šest državljanov Indije, štiri državljane Armenije, tri državljane Kameruna, dva državljana Pakistana in državljana Afganistana. "Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo v sporočilu.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja