Skip to main content
Četrtek, 21. september 2023
29.08.2023
18:20
Prevažal 32 Kitajcev
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti v zadnjih 24 urah prijeli 322 tujcev.

Na območju Policijske uprave Novo mesto prijeli 322 tujcev

Na območju policijske uprave Novo mesto so policist v zadnjih 24-tih urah obravnavali 322 tujih državljanov, za katere se je izkazalo, da so notranjo mejo prestopili na nezakonit način. Veliko večino so obravnavali na območju Posavja, 15 domnevnih državljanov Afganistana, pa na območju policijske postaje Metlika. Slednje so nekaj pred polnočjo prijeli pri železniški postajo v Rosalnicah.

Hrvat prevažal 32 Kitajcev?!

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Policijske uprave Novo mesto, so okoli desete ure dopoldne na bencinskem servisu Obrežje kontrolirali kombinirano vozilo hrvaških tablic, ki ga je vozil 35-letni državljan Hrvaške. Pri kontroli so v tovornem delu vozila odkrili 32 državljanov Kitajske, ki niso izpolnjevali pogojev za prestop notranje meje oziroma bivanje na območju Republike Slovenije.

Kombi zasegli, voznika pa privedli pred preiskovalnega sodnika

Policisti so kombinirano vozilo zasegli, postopek s 35-letnim voznikom pa so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave. S kazensko ovadbo so ga v torek dopoldne privedli pred preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Krškem. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni, dodajajo policisti.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi