Skip to main content
V Posavju 2.8° C Sreda, 30. november 2022
09.11.2022
18:07
Foto: arhiv ePosavje
V sredo so krški poklicni gasilci posredovali v Brestanici in na Senovem, med Prilipami in Podgračeno ter na Dvorcah so našli dve ročni bombi. Do konca novembra podaljšana zapora ceste na Črešnjicah.

Sreda v Posavju

Dve intervenciji krških poklicnih gasilcev

V sredo ob 8.41 so v Senovškem potoku v Brestanici v občini Krško opazili poginulo žival. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so poginulega mačka odstralili in ga predali higienski službi. Ob 14.51 so na Cesti 1. maja na Senovem krški poklicni gasilci posredovali še enkrat in iz zaklenjenega vozila s tehničnim posegom rešili otroka in ga predali v naročje staršev.

Dve intervenciji regijskih pirotehnikov

Ob 13.23 je med naseljema Prilipe in Podgračeno v občini Brežice občan v gozdu naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so na kraju varno uničili ročno bombo italijanske izdelave iz II. svetovne vojne. Še enkrat so jih klicali dve uri pozneje, ko je ob 15.24 pri naselju Dvorce občan v gozdu našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so na kraju varno uničili ročno bombo, nemške izdelave, ostanek iz I. svetovne vojne. 

Cesta na Črešnjicah zaprta še do konca meseca

Občina Brežice je podaljšala dovoljenje za popolno zaporo ceste Veliki Podlog-Hrastje-Črešnjice-Cerklje med stacionažo km 4.900 in km 5.500 med 12. in 30. novembrom dnevno 24 ur. Zapora je potrebna zaradi ureditve ceste in izgradnje pločnika ter javne razsvetljave na omenjeni cesti.

Štirje nujni klici

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali dve naročili za odvoz poginule živali.

pge krško
krško
brežice
obvestila
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja