Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
31.03.2023
17:59
Iskalna akcija, Ribnica
Grafika: ePosavje.com
V četrtkovem večeru so pri Ribnici v občini Brežice policisti pričeli z iskalno akcijo pogrešane osebe. V petek popoldne se je akcija tudi zaključila, žal z žalostnim koncem.

Iskalna akcija pri Ribnici

(07:02) Policisti, gasilci in vodniki reševalnih psov

BREŽICE Na Regijskem centru za obveščanje Brežice pravijo, da se je v četrtek ob 20.26 pod vodstvom policije pričelo iskanje pogrešane osebe na nabrežju in v reki Savi v naselju Ribnica v občini Brežice. Pri iskanju so sodelovali vodniki reševalnih psov Zveze reševalnih psov Dolenjska in gasilci Poklicne gasilske enote Krško.

Pregledali brežino in površino Save

Krški poklicni gasilci so opravili pregled brežin in s plovilom površino reke Save. Pogrešane osebe niso našli, iskalno akcijo so zaradi oteženih pogojev do nadaljnjega prekinili zaradi slabe vidljivosti, še dodajajo. 

(14:28) Akcijo nadaljevali, a pogrešane osebe niso našli

V petek ob 7.45 se je pod vodstvom policije nadaljevalo iskanje pogrešane osebe na nabrežju in na reki Savi v naselju Ribnica v občini Brežice. Pri iskanju so sodelovali vodniki reševalnih psov Zveze reševalnih psov Dolenjska in gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so pregledali brežini in s plovilom površino reke Save. "Pogrešane osebe niso našli," pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice.

(17:57) Pogrešano osebo so našli mrtvo

Policisti so zaključili iskalno akcijo, ki je na območju Ribnice v občini Brežice potekala od četrtkovega večera. Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so popoldne sporočili, da so pogrešano osebo ob 14.39 uri našli, a žal ji niso mogli več pomagati.

Sedem pozivov, eno naročilo

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

pge krško
brežice

Pridružite se nam