Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
20.11.2023
14:40
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 17. 11. in 20. 11. posredovali v 195 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 605 klicev.

S ceste v ograjo ob stanovanjski hiši

V soboto, 18. novembra 2023, so policisti nekaj pred 20. uro obravnavali prometno nesrečo v Gabrju pri Dobovi. 42-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo ob stanovanjski hiši. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročil tri prometne nesreče

Policisti policijske postaje Brežice so bili v soboto, 18. novembra 2023, okoli 13.30 obveščeni o prometni nesreči v Podgračenem. Ugotovili so, da je 86-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, s ceste zapeljal na travnik, kjer je še okoli sto metrov nadaljeval z vožnjo, potem pa z vozilom obstal. Ugotovili so še, da je pred tem povzročil prometno nesrečo pri Mokricah, kjer je prav tako zaradi vožnje preblizu desnemu robu izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Nadaljeval je z vožnjo proti naselju Ribnica, kjer je zaradi vožnje po levem smernem vozišču oplazil avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 68-letni voznik. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in ga napotili na kontrolni zdravstveni pregled, kjer bodo pristojne službe ugotovile zmožnost za vožnjo motornih vozil.  

Vlomili v počitniško hišo

V Jesenicah na Dolenjskem, na območju policijske postaje Brežice je v soboto, 18. novembra 2023, okoli 18. ure nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil oblačila. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 350 evrov škode.

policija
nesreča
tatvina

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja