Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
27.03.2024
07:55
Foto: Policija
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 22. in 27. marcem 2024 posredovali v 343 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 1.027 klicev.

Z vozilom s ceste v drevo

V petek, 22. marca 2024, nekaj pred 20.30 so bili policisti policijske postaje Krško obveščeni o hudi prometni nesreči v kraju Veniše. Ugotovili so, da je 34-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in silovito trčil v drevo. Hudo poškodovanega povzročitelja in hudo poškodovano 27-letno potnico iz njegovega vozila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel 34-letnik v litru izdihanega zraka 0,32 miligramov alkohola. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

S kombijem zadel kolesarja

Policisti policijske postaje Brežice so bili 22. marca okoli 11. ure obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 37-letni voznik kombija, ki je ob zavijanju desno trčil v kolesarja, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Poškodovanemu 86-letnemu kolesarju je 37-letnik nudil pomoč in ga odpeljal v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hude poškodbe. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Motokrosist povzročil nesrečo in odklonil preizkus alkoholiziranosti

Policisti policijske postaje Sevnica so bili 23. marca nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči na cesti na Lisco. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 31-letnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil z neregistriranim motokros motorjem po lokalni cesti iz smeri Lisce proti Bregu. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Policisti so mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Zoper kršitelja, ki se v nesreči ni poškodoval, bodo zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prekoračitve hitrosti na avtocesti

V nedeljo, 24. marca 2024, nekaj po 7. uri so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Peugeot 308 italijanskih registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da je 25-letni državljan Italije prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 50 km/h, vozil je namreč s hitrostjo 180 km/h.

Okoli 9. ure so prav tako na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila BMW X5 nemških registrskih oznak. 37-letni državljan Kosova je vozil s hitrostjo 200 km/h.

Ustavili so tudi 19-letno voznico osebnega avtomobila nemških registrskih oznak, ki je prekoračila dovoljeno hitrost za 52 km/h.

Okoli 9.30 je 59-letni voznik, državljan Severne Makedonije, v smeri proti Obrežju vozil osebni avtomobila BMW švicarskih registrskih oznak in prekoračil dovoljeno hitrost za 55 km/h. Vsem so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izrekli globo.

"Hitrost je še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč na naših cestah, tudi tistih z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana z drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in vožnjo pod vplivom alkohola. Voznike pozivamo, naj prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam, vozniškim sposobnostim ter razmeram na cesti," sporočajo s policije.

Zaščitili žrtev in pridržali nasilneža

Policisti policijske postaje Krško so 22. marca posredovali zaradi nasilja v družini v Krškem. Ugotovili so, da je 44-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Zaščitili so žrtev in odvzeli prostost osumljencu, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi nasilja v družini. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj po zaslišanju odredil pripor.

Moški napadel policiste

23. marca nekaj po 17. uri so sevniški policisti posredovali v zasebnem prostoru v okolici Sevnice, kjer je moški z zdravstvenimi težavami z ogrožajočem vedenjem ogrožal sebe in svojce. Ob prihodu policistov in reševalcev jim je pričel groziti z delujočo motorno žago in enega izmed policistov napadel. Zoper 57-letnika so policisti uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in nudili asistenco zdravstvenemu osebju pri prevozu moškega v zdravstveno ustanovo.

Vlomi in tatvine

Na območju Brezja pri Veliki Dolini je med 20. in 22. marcem neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal je prostore in našel ter odtujil lovsko puško in nož. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2.500 evrov.

Na delovišču na območju Brežic je 23. 3. nekaj po 22. uri nekdo nameraval vlomiti v skladiščni objekt. Po sprožitvi alarmne naprave je storilec pobegnil.

V noči na 25. 3. je v Krškem nekdo skozi okno vlomil v prostore prodajalne. Okoliščine policisti in kriminalisti še preiskujejo.

Med 20. in 25. marcem 2024 je v Spodnjih Dulah na območju policijske postaje Krško neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno v pritličju vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za okoli 1.300 evrov.

Požar

V noči na 24. 3. so bili policisti obveščeni o požaru večnamenskega zabojnika v naselju v Dobruški vasi. Požar so gasilci omejili in pogasili. Policisti in kriminalisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil, ugotavljanjem okoliščin in vzroka za nastanek požara. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Z vozilom na nasproti pas v kamion

V torek, 26. marca 2024, okoli 6.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti v Velikih Malencah. Policisti policijske postaje Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 41-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v tovorno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 44-letni voznik. Lažje poškodovanega povzročitelja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Poškodovan kolesar

Policisti policijske postaje Sevnica so bili v torek, 26. macra 2024, nekaj pred 13. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega avtomobila in kolesarja na cesti med Logom in Radno. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je za nesrečo odgovoren 46-letni kolesar, ki je brez nakazovanja spremembe smeri zapeljal levo v trenutku, ko ga je pravilno prehitevala voznica osebnega avtomobila. Kolesarja, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval, so oskrbeli v bolnišnici. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

policija
avtocesta
nesreča
tatvina

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja