Skip to main content
Sobota, 23. september 2023
02.06.2023
12:36
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na Čatežu ob Savi in na Obrežju prijeli Makedonca in Ukrajinca, ki sta vsak v svojem avtomobilu prevažala po tri Turke. Na meji so policisti prijeli še 110 tujcev.

Prevažala sta šest Turkov

Ujeli so jih na Čatežu in Obrežju

V četrtek nekaj pred 10. uro so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili osebni avtomobil ukrajinskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Ukrajine vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Okoli 15. 30 so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila iz Severne Makedonije in ugotovili, da 31-letnik prevaža tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Makedonca in Ukrajinca prepeljali pred preiskovalnega sodnika

Policisti so državljanoma Severne Makedonije in Ukrajine odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila, s katerima sta prevažala tujce. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

Mednarodni mejni prehod Obrežje

Prijeli 110 tujcev, največ (45) državljanov Bangladeša

Policisti so na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 110 tujcev. Na območju naselij Dobova, Rigonce in Obrežje so prijeli 45 državljanov Bangladeša, 24 državljanov Afganistana, 15 državljanov Pakistana, 14 državljanov Maroka, pet državljanov Rusije, pet državljanov Sirije, dva državljana Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi