Skip to main content
V Posavju 13° C Četrtek, 23. marec 2023
14.03.2023
11:28
Maraton nadzora hitrosti v Posavju
Grafika: ePosavje.com
Sevniški policisti so v sredo na glavni cesti Krško - Sevnica opravljali meritve hitrosti. En voznik je bil še posebno nevaren.

Vozil je 174 km/h

Sevniški policisti so pri izvajanju meritev hitrosti na glavni cesti št. 5 iz smeri Krškega proti Logu, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 90 km/h, izmerili voznika osebnega avtomobila BMW M4, ki je vozil s hitrostjo 174 km/h.

1200 evrov, 18 kazenskih točk

Policisti bodo zoper 27-letnega voznika na Okrajno sodišče podali v Sevnici obdolžilni predlog, Zakon o pravilih cestnega prometa za kršitev določa globo v višini 1200 evrov, vozniku pa se izreče 18 kazenskih točk.

Letos 211 prometnih nesreč

Na Policijski upravi Novo mesto še pravijo, da so na cestah policisti letos obravnavali 211 prometnih nesreč in v 55 primerih ugotovili, da je bil vzrok za prometno nesrečo neprilagojena hitrost. Tudi v lanskem letu je delež prometnih nesreč, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, znašal 26%.

Nesreča, Orešje nad Sevnico

Prevelika hitrost med glavnimi dejavniki prometnih nesreč

Hitrost je tako med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, tudi tistih, z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana z drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in vožnjo pod vplivom alkohola. "Voznike pozivamo, naj prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti," dodajajo.

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja