Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
12.09.2022
20:43
Obrežje, Mokrice
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so med vikendom obravnavali 26 prometnih nesreč, izstopajo trije dogodki - med njimi tudi spor dveh voznikov na avtocesti pri Kronovem, ki se je končal šele na Obrežju.

26 prometnih nesreč

Policisti so obravnavali dvajset prometnih nesreč z materialno škodo, od tega je bilo šest trkov z divjadjo. V zabeležkah je ostali tudi pet nesreč z lahkimi in ena s hudimi poškodbami.

32-letni si je zlomil nogo, v bolnišnici pa napihal

V Radežu je v soboto opoldne 32-letni Sevničan pri vožnji s kolesom navzdol zavijal levo. Pri tem očitno ni prilagodil hitrosti vožnje in je padel, pri tem pa si zlomil nogo. Domačini so ga oskrbeli, z reševalnim vozilom so ga reševalci odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer so celjski policisti z njim opravili preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal 0,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Nesreča na avtocesti

V soboto zvečer, okoli pol devete, se je na avtocesti od Novega mesta proti Obrežju pri Zalokah zgodila prometna nesreča med dvema osebnima avtomobiloma. Prometni policisti so ugotovili, da je 18-letni voznik zaradi neprimerne hitrosti trčil v pred seboj vozeči avto.  

18-letnik ob 300 evrov, dobil še 3 kazenske točke

V nesreči se je lažje poškodoval 46-letni voznik prvega vozila, prisotnosti alkohola pri 18-letniku policisti niso ugotovili, so mu pa napisali plačilni nalog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Globa znaša 300 evrov, izrekli so mu tudi 3 kazenske točke.

33-letni tovornjakar in 47-letni voznik

Spor sta začela pri Kronovem ...

Brežiški policisti so na mejnem prehodu Obrežje v petek zvečer obravnavali voznika osebnega avtomobila in tovornjaka, ki sta imela na poti proti Obrežju nesporazum pred delovno zaporo pri Kronovem na avtocesti Novo mesto – Obrežje .

... končala pa s policisti na Obrežju

Kot pravijo policisti, naj bi po eni od verzij 33-letni voznik tovornega vozila izsilil prednost 47-letnemu vozniku avta, nato pa se v zapori ustavil in vnel se je prepir.  

Vsak je dobil svoj plačilni nalog

"Verjetno kar žolčen, saj sta potem drug za drugim peljala vse do Obrežja. Na Obrežju so se obema pogovorili in obema napisali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru," so zapisali policisti. Voznik tovornjaka je dobil še položnico za dve kršitvi zakona o pravilih cestnega prometa.

Na meji so prijeli 107 tujcev

Policisti policijske uprave Novo mesto in specializirane enote za nadzor državne meje so med vikendom na območju novomeške policijske uprave prijeli 107 tujcev, ki so nezakonito prečkali državno mejo.

103 so prijeli na območju Posavja

Policisti so večino tujcev, razen štirih državljanov Afganistana v Bojancih, prijeli na območju Posavja. Tujci prihajajo iz Burundije, Indije, Bangladeša, Afganistana, Sirije, Vietnama, Pakistana, Nepala in Kube. Postopki z njimi še niso zaključeni.

krško
brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi