Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
22.05.2023
07:40
Foto: arhiv ePosavje
Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so prejšnji teden zabeležili 8 izrednih dogodkov, med vikendom pa dve intervenciji. Sicer so s številke 112 posredovali 47 nujnih klicev.

Prejšnji teden v Posavju 8 izrednih dogodkov

Največ (5) v občini Sevnica)

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili osem izrednih dogodkov, od tega enega v občini Krško, enega v občini Brežice, pet v občini Sevnica in enega v občini Kostanjevica na Krki.

Našli granato in strelivo

V nedeljo Ob 17.38 so v naselju Kaplja vas, občina Sevnica, našli neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so topovsko granato, kalibra 75 mm in osem kosov pehotnega streliva, vse italijanske izdelave, ostanek iz II. svetovne vojne odstranili in do uničenja varno uskladiščili.

Neznan vonj

V nedeljo ob 1.55 so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica v trgovinskem objektu v Sevnici, kjer so zaznali neznan vonj. Gasilci so objekt pregledali in ugotovili, da njihovo ukrepanje ni potrebno.

Zapore pri hišni številki Glavni trg 19a

Občina Sevnica obvešča o občasnih, kratkotrajnih in popolnih zaporah prometa, tipa E-6, na odseku javne poti JP 594332 Občina-župnišče, pri h. št. Glavni trg 19a, med 20. majem in 20. junijem 2023 za Javno podjetje Komunala d. o. o. Sevnica, Naselje heroja Maroka 17, 8290 Sevnica, za izvedbo "Obnove kanalizacijskega priključka za Glavni trg 19a".

47 pozivov za nujno pomoč

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka do ponedeljka 47 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

krško
brežice
sevnica
pgd sevnica
reco brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi