Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
11.09.2023
13:41
Policija, kombi
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so med 8. in 11. septembrom na območju Policijske postaje Brežice in Policijske postaje Krško izsledili in prijeli 1.075 tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. 

Na 16 lokacijah - vse v Posavju

Na območju Policijske postaje Brežice so tujce izsledili na območju naselij Dobova, Obrežje, Sela pri Dobovi, Rigonce, Podgračeno, Ločje, Vrhje, Rakovec, Kapele, Velika Dolina, Jesenice na Dolenjskem, Kapele, Mali Obrež, Mostec in Brežice, na območju Policijske postaje Krško pa na območju Krškega.

Največ je bilo Afganistancev

Policisti so na meji prijeli 480 državljanov Afganistana, 235 državljanov Maroka, 100 državljanov Pakistana, 54 državljanov Bangladeša, 41 državljanov Turčije, 29 državljanov Sirije, 29 državljanov Rusije, 20 državljanov Alžirije, 13 državljanov Indije, 12 državljanov Šrilanke, 11 državljanov Iraka, 11 državljanov Nepala, devet državljanov Burundija še sedem državljanov Irana, štiri državljane Palestine, štiri državljane Sudana ter po tri državljane Eritreje in Konga.

Postopki s tujci še niso zaključeni

Na meji so prijeli tudi dva državljana Egipta, dva državljana Tunizije, dva državljana Sierra Leone in po enega državljana Kameruna, Gane, Libanona in Senegala. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni, dodajajo policisti.

Policija, avtomobil, 113

Prijeli štiri sprovajalce in tujce

Največ dela so imeli v nedeljo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Obrežja v petek ustavili voznika kombiniranega vozila Ford transit, romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni državljan Romunije v vozilu prevaža 16 državljanov Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Romuna s Sirijci in Iračani

V nedeljo dopoldne so ustavili 25-letnega državljana Romunije, ki je v osebnem avtomobilu prevažal sedem državljanov Sirije in državljana Iraka.

Pakistanec ni upošteval znakov policistov

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so v nedeljo na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak, ki sprva znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Policisti so ugotovili, da gre za 29-letnega državljana Pakistana, ki je prevažal štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Romunu beg ni uspel

Prav tako v nedeljo so na območju Drnovega prijeli 48-letnega voznika osebnega avtomobila iz Romunije, ki je med postopkom poskušal peš pobegniti. V kombiju italijanskih registrskih oznak je prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Z ovadbo pred preiskovalnega sodnika

Policisti so državljanom Romunije in Pakistana odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije, Iraka in Turčije še potekajo, dodajajo policisti.

brežice
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi