Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
11.12.2023
12:15
Policija, nadzor, Obrežje
Foto: ePosavje.com
Od petka, 8., zjutraj pa do ponedeljka, 11. decembra 2023, zjutraj so policisti novomeške policijske uprave obravnavali 317 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo.

Romun prevažal sedem Turkov

V petek zvečer so policijski policijske postaje za izravnalne ukrepe v Brežicah ustavili vozilo nemških registrskih tablic, ki ga je vozil 23-letni državljan Romunije. V postopku so ugotovili, da ima v avtu sedem državljanov Turčije, ki je izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Dva tihotapca prevažala 12 tujcev

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so v soboto popoldne, okoli pol četrte, v Trebežu ustavili dve sumljivi vozili poljskih tablic, polnih ljudi. V enem je 64-letni državljan Ukrajine vozil sedem državljanov Turčije, v drugem pa 24-letnik državljan Ukrajine pet državljanov Turčije. Pri postopku ustavljanja in varovanja so jim pomagali še brežiški in krški policisti.

Štirje Latvijci sodelovali v tihotapljenju

Dobro uro kasneje so v Dečnem selu ustavili eno, nato pa v Globokem še dve vozili zaradi suma, da sodelujejo pri nezakonitem prehajanju državne meje. V Dečnem selu so prijeli in pridržali dva državljana Latvije (stara 18 in 19 let), ki v vozilu nista imela drugih potnikov. V Globokem so prijeli 20-letnega Latvijca, ki je v vozilu imel še pet državljanov Turčije in nato še avto z 22-letnim voznikom iz Latvije, ki je bil v avtu sam. Po iskalni akciji, tudi s pomočjo drona, so nekaj kasneje v bližini prijeli še sedem državljanov Turčije, ki so se pred tem peljali z 22-letnim osumljencem.

Ukrajinec v vozilu skrival tri Turke

V soboto zvečer so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na Obrežju obravnavali 39-letnega državljana Ukrajine, ki je v avtu poljskih tablic skrival tri državljane Turčije.

Vsem osumljencem so odvzeli prostost in jih pridržali, zasegli so jim tudi vozila. S kazenskimi ovadbami bodo privedeni k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še niso zaključeni.

policija
mejni prehodi
državna meja
migranti

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice