Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
07.11.2022
10:36
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 4. in 7. novembrom na območju Posavja prijeli 135 tujcev, od tega največ na območju Policijske postaje Brežice.

Največ Indijcev, nato kmalu Pakistanci in Rusi

Policisti so pri nadzoru državne meje na območju Policijske postaje Brežice izsledili in prijeli 30 državljanov Indije, 27 državljanov Pakistana, 26 državljanov Burundija, 23 državljanov Rusije, 17 državljanov Afganistana, sede, državljanov Konga, dva državljana Bangladeša, dva državljana Kosova in državljana Gambije. Policisti so tujce prijeli na območju krajev Velika Dolina, Loče, Rigonce, Brezje, Ponikve, Mostec, Brežice, Obrežje in Nova vas.

Na območju Kostanjevice na Krki prijeli še devet Rusov

Na območju Policijske postaje Krško so na območju Kostanjevice na Krki prijeli devet državljanov Rusije, še enega državljana Rusija pa na območju Metlike. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Policija, avtomobil

Rus prevažal dva sodržavljana

V petek ob 11.30 uri so policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah pri kontroli prometa v kraju Imeno ustavili voznika osebnega vozila državljana Rusije, ki je v vozilu prevažal dva državljana Rusije. Policisti so ugotovili, da sta sopotnika ilegalno vstopila v Republiko Slovenijo na območju Policijske uprave Novo mesto.

Zaprosila sta za azil

Celjski policisti pravijo, da sta tujca zaprosila za azil in so ju nastanili azilni dom, zoper voznika so policisti uvedli postopek o prekršku.

državna meja
brežice
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja