Skip to main content
Sobota, 23. september 2023
29.05.2023
12:40
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so na sedmih lokacijah v občini Brežice med vikendom prijeli 404 tujce, kar je največ prijetih tujcev med vikendi v zadnjem letu in pol. Policisti so v pripor poslali tudi tri sprovajalce.

Trije sprovajalci končali v priporu

Hrvat prevažal dva Rusa, Ukrajinec pet Iračanov

V petek so policisti na Obrežju ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. Državljan Hrvaške je v vozilu prevažal dva državljana Rusije, ki nista izpolnjevala pogojev za vstop v Slovenijo. Ta dan so na Obrežju kontrolirali tudi državljana Ukrajine, ki je prevažal pet državljanov Iraka, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo.

Rus pa Turka in Kitajca

V soboto so v Rigoncah kontrolirali državljana Rusije, ki je prevažal državljana Kitajske in državljana Turčije, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Trem osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Policija, avtomobil, 113

Na meji prijeli 404 tujce

Policisti so med 26. in 29. majem na območju Policijske postaje Brežice prijeli 404 tujcev. Na območju krajev Obrežje, Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Jesenice na Dolenjskem, Loče in Mokrice izsledili in prijeli 103 državljane Bangladeša, 58 državljanov Pakistana, 54 državljanov Maroka, 47 državljanov Rusije, 35 državljanov Indije, 23 državljanov Sirije, 20 državljanov Afganistana, 11 državljanov Nepala in deset državljanov Konga.

Najvel državljanov Bangladeša

Ob tem so posredovali še osem državljanov Iraka, sedem državljanov Kube, šest državljanov Mongolije, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Alžirije, štiri državljane Sierra Leone, tri državljane Palestine, dva državljana Tunizije, dva državljana Turčije in po enega državljana Libije in Malija.

Še nikoli toliko prijetih tujcev med vikendom

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto. To je sicer v zadnjem letu in pol na območju Policijske uprave Novo mesto in hkrati tudi Policijske postaje Brežice najvišja številka prijetih tujcev med vikendi, kar lahko zasledimo v ponedeljkovih poročilih s Policijske uprave Novo mesto.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja