Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
18.09.2023
14:16
Policija, nadzor
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policija je imela v obdobju med 15. in 18. septembrom 2023 polne roke dela. Na območju občine Brežice prijeli 2 sprovajalca, še enega na Drnovem. Zasegli ukradeno vozilo in prijeli 680 tujcev.

Državljan Bosne in Hercegovine prevažal tri državljane Turčije

Policisti so v petek, 15. septembra 2023, med opravljanjem nalog na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, bosanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Srb s petimi državljani Turčije

Prav tako na Obrežju so kontrolirali 48-letnega državljana Srbije, ki je v osebnem avtomobilu Peugeot prevažal pet državljanov Turčije.

Na Čatežu ob Savi prijeli turškega sprovajalca

V soboto, 16. septembra 2023, so na Čatežu ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila VW tiguan nemških registrskih oznak. 40-letni državljan Turčije z dovoljenjem za bivanje v Nemčiji je v vozilu prevažal tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. V nedeljo, 17. septembra 2023 pa so prav tako na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila VW T-Cross. Ugotovili so, da 38-letni državljan Romunije prevaža šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Na Drnovem zasegli ukraden avtomobil

V nedeljo, 17. septembra 2023, dopoldne so policisti na Drnovem kontrolirali 57-letnega državljana Srbije z osebnim avtomobilom Range Rover italijanskih registrskih oznak. Ugotovili so, da so na vozilu spremenjene številke šasije, ponarejene registrske tablice in prenarejeni dokumenti vozila. Vozniku in sopotniku so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli avtomobil. Okoliščine še preverjajo in bodo tujca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Na območju Policijske postaje Brežice prijeli 680 tujcev

Policisti so med 15. in 18. septembrom na območju Policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Sela pri Dobovi, Rigonce, Rakovec, Kapele, Loče, Slovenska vas) izsledili in prijeli 680 tujcev, na območju Policijske postjae Metlika (Metlika) devet tujcev in na območju Policijske postaje Črnomejl (Žuniči) tri tujce. Največ je bilo državljanov Maroka, Afganistana, Pakistana, Indije in Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

mejni prehodi
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja