Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
20.03.2023
19:04
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so med vikendom na območju občine Brežice prijeli 200 tujcev, največ je bilo Maročanov. V petek so prijeli dva sprovajalca s tujci, v nedeljo še enega. Vsem so odvzeli prostost.

V petek prijeli dva sprovajalca, še enega v nedeljo

Ukrajinec s tremi Iračani

Med opravljanjem nalog na Obrežju so policisti v petek okoli 20. ure ustavili voznika osebnega avtomobila slovaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Uzbekistanec s štirimi Rusi

Okoli 20. 30 so prav tako na Obrežju ustavili osebni avtomobil poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil 31-letni državljan Uzbekistana. V vozilu je prevažal štiri državljane Rusije, ki so na nedovoljeni način vstopili v Slovenijo.  V nedeljo okoli 16. ure so ugotovili, da 23-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije.

Romun s petimi Turki

Policisti so državljanu Ukrajine, državljanu Uzbekistana in državljanu Romunije odvzeli prostost in jih pridržali ter jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku.

Na meji prijeli 200 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice od petka do ponedeljka zjutraj prijeli 200 tujcev.

Največ je bilo Maročanov

Na območju naselij Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Bukošek in Čatež ob Savi soi izsledili in prijeli 42 državljanov Maroka, 31 državljanov Rusije, 29 državljanov Pakistana, 22 državljanov Kube, 18 državljanov Nepala, 13 državljanov Sirije, 11 državljanov Turčije, deset državljanov Afganistana, osem državljanov Bangladeša, pet državljanov Kube, pet državljanov Indije, štiri državljane Kitajske, državljana Palestine in državljana Alžirije.

Postopki s tujci še niso zaključeni

"Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni," dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi