Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
13.06.2023
08:31
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Med vikendom so policisti pri nadzoru državne meje prijeli 368 tujcev, v dveh primerih so prijeli tudi tri sprovajalce tujcev.

Med vikendom so na meji prijeli 368 tujcev

Policisti so med vikendom na območju policijske uprave Novo mesto obravnavali 368 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo oziroma se nahajali na območju Slovenije brez ustreznih dokumentov. Po do sedaj znanih podatkih jih je največ bilo iz Pakistana, Maroka, Bangladeša, Nepala, Afganistana in Sirije. Vsi so bili prijeti na območju Posavja, lpostopki s tujci še niso zaključeni.

Na Obrežju ustavili dva avtomobila s poljskimi tablicami

V soboto nekaj po poldnevu so policisti specializirane enote za nadzor državne meje generalne policijske uprave na bencinskem servisu na Obrežju ustavili dve vozili poljskih tablic – prvo je vozil 32-letni državljan Uzbekistana, drugo pa 29-letni državljan Kirgizistana. Prvi je v avtu vozil družino iz Turčije z dvema odraslima osebama in tremi otroki, drugi pa dva državljana Iraka in enega iz Turčije. Policisti pravijo, da nihče od potnikov ni imel ustreznih dokumentov za prestop notranje meje. Pa so policisti oba avtomobila zasegli in voznika pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

Državljan Kosova prevažal tri Kitajce

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so v soboto popoldne v okolici Obrežja kontrolirali osebni avtomobil hrvaških tablic, ki ga je vozil 32-letni državljan Kosova. V vozilu je imel tri državljane Kitajske, ki niso imeli ustreznih dokumentov. Policisti so 32-letnika pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja, avto so mu zasegli. 

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi