Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
13.02.2023
18:28
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so pri nadzoru državne meje med vikendom prijeli 118 tujcev, med katerimi je bilo največ Maročanov. Na Drnovem je državljan Kitajske vozil še štiri svoje sodržavljane. Šoferja so pridržali.

Na območju Posavja so med vikendom prijeli 118 tujcev

Pri nezakonitem prestopu notranje meje so policisti med vikendom prijeli 118 tujcev – vse na območju Posavja. Na Policijski upravi Novo mesto pravijo, da so tujce prijeli na območju krajev Brežice, Dobova, Rigonce, Loče, Ponikve in Drnovo).

Tokrat največ Maročanov

Med prijetimi tujci je bilo največ državljanov Maroka (30), Kube (28), Nepala (15), Indije (9), Pakistana in Rusije (po 8), nato pa si sledijo državljani Tunizije, Sirije, Butana, Alžirije, Burundi, Egipta, Etiopije, Konga, Kitajske, Bolivije, Gambije in Senegala.

Na Drnovem ustavili italijansko vozilo, v njem pa pet Kitajcev

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so v petek dopoldne na avtocesti na Drnovem ustavili sumljivo vozilo italijanskih tablic. Voznik je bil državljan Kitajske z veljavnim potnim listom, a brez ustreznega vizuma ali dovoljenja za bivanje. Kot se je izkazalo, je v avtu peljal še štiri državljanke Kitajske, stare med 28 in 55 let. Po prvih ugotovitvah nihče med njimi ni v sorodstvenem razmerju).

43-letnika pridržali, preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor

V delo so se vključili kriminalisti, ki so 43-letnega voznika zaradi suma storitve kaznivega dejanja pridržali. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zanj odredil pripor. Postopki s tujci še niso zaključeni, dodajajo policisti.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja