Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
20.04.2023
12:37
Policija
Foto: arhiv ePosavje
Tudi v sredo so imeli policisti na območju občine Brežice opravka s tujci, ki so v Slovenijo prišli nezakonito. Na Obrežju so v kombiju odkrili 11 Turkov, sprovajalcema so odvzeli prostost.

Moldavec in Ukrajinec prevažala 11 Turkov

Med opravljanjem nalog na območju Obrežja so policisti v sredo okoli 18. ure ustavili kombi ukrajinskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Moldavije in državljan Ukrajine v vozilu prevažata 11 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Pripeljali ju bodo pred preiskovalnega sodnika

Policisti so Moldavcu in Ukrajincu odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli kombi s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

Pozor, državna meja

72 tujcev - največ je bilo Pakistancev

Iz 10 držav

Nedovoljeni prehodi državne meje Policisti so na območju Policijske postaje Brežice prijeli 72 tujcev. Na območju krajev Obrežje, Rigonce, Dobova in Čatež ob Savi so policisti izsledili in prijeli 31 državljanov Pakistana, 14 državljanov Maroka, 12 državljanov Rusije, štiri državljane Turčije, štiri državljane Konga, dva državljana Palestine, dva državljana Sirije, državljana Tunizije, državljana Kube in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja